A venit și eventimentul mult așteptat de părinți, bunici, frați, surori, unchi, mătuși, verișori. Da, serbarea de Crăciun din cadrul Grădiniței Samariteanul reprezintă un moment de reuniune a întregii familii, de bucurie și liniște.

Momentul serbării a fost pregătit detaliat cu mult timp înainte, atenția fiind centrată pe dorințele copiilor, astfel încât fiecare copil în parte și-a ales rolul și costumația mult visată. Pe lângă fulgi de nea, crăciunițe, oameni de zăpadă și brazi, educatoarele Grădiniței Samariteanul le amintesc copiilor motivul principal al sărbătorii: Nașterea Domnului Isus, motiv pentru care nu vor lipsi niciodată din cadru îngerii, păstorii, magii, Maria și Iosif și, desigur Pruncul Isus.

Mic recital de pian, cântecele cântate în română, engleză, italiană și germană, precum și poeziile recitate cu atâta emoție de cei mici și măricei, au reușit să creeze o seară de neuitat pentru toți cei prezenți și să readucă Povestea Crăciunului în inimile tuturor.

Nu au lipsit cadourile mult dorite de copii și nici momentele de părtășie de după serbare, momente în care părinții socializează și, așa după cum ei mărturisesc, fac din grădinița copiilor un loc în care se simt mereu în familie.