Luni, 21.05.2018
”Micii pictori mari” – activitate în care a fost invitat un pictor care le-a conturat portretele copiilor care anul acesta încheie capitolul „grădiniță”.
„În atelierul de cofetărie” – am avut-o ca și oaspete pe doamna cofetar Diana Coman care a gătit împreună cu copiii dulciuri sănătoase pe gustul copiilor. Atât de încântați au fost copiii, încât au dorit rețeta pentru a o prepara și acasă.

Marți, 22.05.2018
Momentul cel mai așteptat de copii este excursia împreună, cu autocarul. Chiar dacă nu este o călătorie lungă, faptul de a fi împreună îi face cei mai fericiți.
Prima oprire s-a făcut la „Colțul Zoologic Șoimarul” – Ilișești, unde micii exploratori au vizitat animale precum lei, maimuțe, porci spinoși, dar și păsări exotice de tot felul.
Următoarea vizită a fost la Căminul de bătrâni ”Casa Victor”. Aici copiii au cântat vesele cântecele cu care au adus bucurie celor în vârstă.
Muzeului „Ciprian Porumbescu” din Stupca a fost următorul obiectiv, loc în care copii (dar și adulții prezenți) au descoperit lucruri interesante despre viața compozitorului. Pentru că piciorușele lor au obosit și excursia nu a luat sfârșit, am poposit în parcul muzeului unde am avut parte de un picnic adevărat pe iarba verde și in aerul curat de Stupca.
La final, am vizitat Casa Memorială a lui Ciprian Porumbescu, unde copiii au rămas uimiți de încăperile mici în care locuiau oamenii „pe timpuri”.
Miercuri, 23.05.2018
Ziua de azi a fost una cu adevărat altfel pentru că am sărbătorit ziua de naștere a doi copii din grădiniță: a peștișorului Nemo – Levi și a peștișorului Dory – Anastasia.
După ce toți copii au participat la concursul național „Colorăm și învățăm”, a urmat petrecerea de final, bucurându-se, astfel, de baloane colorate, dulciuri și distracție pe măsură.
Joi, 24.05.2018
Domnul profesor de sport, colaboratorul grădiniței a realizat o oră de sport altfel. Sub deviza sloganului „Mișcarea e sănătate”, a organizat jocuri și concursuri în aer liber.
De asemenea, copiii au învățat să respecte natura prin avtivități de ecologizare și plantare de flori, flori care au fost luate acasă dupa încolțire.
Echipa de la Clinica New Dent Suceava, au învățat copiii cum să mențină dințișorii sănătoși și au arătat copiilor într-un mod creativ și plăcut cum se realizează corect igiena dentară. Doamna doctor stomatolog Liliana Costan a explicat, de asemenea, copiilor mai mari, ce se întâmplă cu dinții de lapte și cum pot depista din timp orice carie dentară. Nu e de mirare că acum majoritatea copiilor abia așteaptă următoare vizită la dentist.
Vineri, 25.05.2018
În ultima zi a săptămânii altfel am călătorit în timpurile străvechi, printre ruinele Cetății de Scaun a Sucevei. Chiar dacă majoritatea copiilor nu au fost la prima vizită a Cetății, faptul că au putut să se distreze împreună au făcut din această zi una memorabilă, facându-i să își dorească să mai aibă parte de cel puțin o săptămână altfel.
La finalul micii noastre excursii, am servit gustrarea la umbra oului uriaș, monument devenit simbolistic deja.