“Saptamana altfel” a fost ALTFEL si pentru gradinita noastra. Planificata din timp de cadrele didactice, saptamana a debutat cu o vizita realizata in vecinatatea gradinitei la Biblioteca si Libraria AGAPE. Inca de dimineata copiii au muncit cu spor la realizarea unui banner confectionat doar din hartie de ziare si reviste. Noi credem ca a fost cadoul perfect pentru librarie. La plecare am primit cate o “carte de vacanta” avand responsabilitatea sa o citim cu ajutorul parintilor. Multumim Librariei si Bibliotecii AGAPE!

Cea de-a doua zi a fost o zi aglomerata si plina de evenimente placute. Vizitele la Muzeul de Stiintele Naturii si la Muzeul de Istorie ne-au ajutat sa intelegem mai multe despre pasarile si animalele salbatice, dar si sa descoperim trecutul istoric al zonei noastre. Cred ca locul preferat a fost Sala Tronului de la Muzeul de Istorie unde l-am zarit pe Stefan cel Mare. La final am poposit, obositi, pe bancile parcului central, unde am schimbat impresii si pareri, am servit ceva gustos si ne-am asteptat cuminti parintii.

Cea de-a treia zi a fost asteptata in mod deosebit de grupa mare si mijlocie datorita concursului national “Comori in cer” la care acestia au participat. Dupa o perioada de pregatiri intense cei mici au dat dovada de multa seriozitate si atentie in completarea fiselor de evaluare, tinand cont ca la acest concurs au participat copii din toata tara. Dupa partea grea a venit si partea usoara: o vizita la cabinetul stomatologic.

Desi ploaia a incercat sa ne prinda, am fost mult mai sportivi si am ajuns inaintea ei la cabinet. Aici ne astepta o atmosfera linistita si placuta unde am aflat lucruri interesante despre dintisorii nostri si despre modul in care ii putem proteja de carii. Apoi rand pe rand dintisorii nostrii au fost controlati si curatati si la final fiecare am primit cate o pasta de dinti si o periuta. Multumim Cabinetului stomatologic Dentestetic!

Deja mai este o singura zi si saptamana se incheie, asa ca plini de entuziasm am plecat impreuna cu parintii si doamnele educatoare sa vizitam cea mai mare fabrica de inghetata din oras: BettyIce. Acolo am intrat intr-o lume din care nu am mai vrea sa iesim niciodata: inghetata, cornete, torturi de fructe, creme delicioase, ciocolata, caramel si lista ar putea continua dar ne oprim aici pentru ca au inceput sa apara cutiile cu inghetata din care vom avea voie sa mancam chiar acum. Urmatorul loc ne-a lasat gura apa si asta pentruca mirosul ce venea din interior ne facea sa grabim pasul: fabrica de paine. Am observat cum se amesteca aluatul, cum este modelat si cum painea sta cuminte pe tavi pentru a intra in cuptorul fierbinte. Aici am zabovit mai mult pentru ca covrigeii calzi, rumeni si apetisanti ne-au facut cu ochiul si nu i-am putut refuza. Cred ca a fost o alegere corecta pentru toti!

Am incheiat saptamana admirand orasul Suceava de sus, de pe culmea unde Stefan cel Mare a condus intreaga Moldova: Cetatea de Scaun.  O data ce trecem peste pod si patrundem in interiorul cetatii cu totii ne-am  transformat in plaiesii lui Stefan ce Mare si astfel am pasit cu emotie peste aleea din pietre. De fapt totul in jur este construit din piatra: pivnita, capela, inchisoarea, baia de aburi si alte incaperi interesante a caror nume le-am uitat. Cu greu am plecat de acolo, nu inainte de a lua cu noi o amintire: pozele de grup!

Saptamana se incheie aici si ne asteapta o vacanta de primavara minunata. Asa ca aventura nu se incheie aici, ci continua! Mai jos puteti vedea o selectie de fotografii din aceasta saptamana minunata.