PERLE ALE COPIILOR
- In timp ce se juca cu trenuletul Thomas, un baietel exclama: « Am iesit de pe sinie! »
- Intr-o discutie purtata intr-un grup de copii, Alex isi incepe fraza astfel: “Cand tatal meu era tanar, asa ca mine, a…..” si a continuat sa povesteasca plin de elan.
- Recitand o poezie, copilasul a schimbat unul dintre versuri :
Varianta corecta: Batista mea e mica/si nasul meu e mic!
Varianta adaptata: Batista mea e mica/Si nasul meu…curge!
- Fiind la momentul gustarii, tot un baietel, plin de dorinta de a imparti biscuitele lui cu ceilalti intreaba: “Cine mai vrea un biscuite de al meu in afara de mine?”
- Plin de sarguinta un baietel ce se afla la locul special amenajat pentru constructii din lego marturiseste: “Eu am muncit asa de mult la construirea navei mele de lego pana ce am stricat-o”
- Una dintre regulile grupei mici este aceea de a strange jucariile folosind un clopotel. Desi programul saptamanal al gradinitei se incheiase si un baietel de la grupa mica se afla acasa, in weekend, auzind clopotele bisericii din apropiere rasunand, a alergat repede la mama indemnand-o: “Mami, haide sa strangem jucariile!”
- Povestei “Sarea in bucate” i-a fost schimbat titlul de catre un baietel din grupa mare. Fiind intrebat acasa despre ce a facut la gradinita, David a fost ferm convins ca povestea se numea: “Sarea in bucati”
- Dorind sa experimenteze gusturile minunate si diverse ale fructelor si legumelor de toamna, copiilor de la gradinita li s-a dat ca tema sa aduca cate un borcan cu “Bunatati de toamna”. Una dintre fetitele de la grupa mijlocie a retinut ca trebuie sa aduca un borcan cu dulceata, asa ca in continuare redam dialogul dintre mamica si fetita:
– Mami, mami, trebuie sa duc maine la gradinita un borcan cu ceata!
– Cu ce?
– Un borcan cu ceata!
– Dar nu poate mama sa iti puna in borcan ceata!
– Dar doamna ne-a spus ca toate mamicile stiu sa faca ceata!
- Recunoscand o partitura si observand ca pe ea sunt asezate notele muzicale, asa cum doamna de pian le-a aratat, baietelul arata spre o nota spunand ca ea se numeste “Do central”, apoi arata spre cheia Sol si exclama plin de bucurie: “Aceasta este Cheia Solara”
• Robert la rugaciune: Doamne iti multumesc pt asa o zi minunata, iti multumesc ca ai avut grija de noi si iti multumesc ca i-ai dat lu’ mama in gand asa o reteta de buna!
• Toti copiii s-au intors in grupa dupa ce doamna educatoare i-a trimis sa se spele pe maini cu apa si sapun. O singura fetita intarzie; ea intra in fuga in grupa strigand: “Doamnaaa, s-a ofilit prosopul!”
• Examinand o harta pe care sunt reprezentate animalele ce traiesc in mari si oceane, un baiatel ajunge la urmatoarea concluzie: “si gandeste-te ca toate aceste vietuitoare traiesc in oceanul acvatic! ”
• Copiii sunt obisnuiti ca atunci cand varful unui creion sau culori se rupe sa vina la doamna educatoare si sa il schimbe cu unul ascutit. Iata doua variante de exprimare a copiilor:
– Doamna educatoare s-a rupt motul creionului!
– Doamna, cred ca acest creion nu mai are mufa!
- La lectia biblica despre Estera, doamna educatoare a explicat pe intelesul celor mici ce inseamna cuvantul POST in vechiul testament: oamenii se imbracau in sac si isi presurau CENUSA pentru a-si exprima durerea din sufletul lor si nu mancau toata ziua, inaltand rugaciuni fierbinti catre Dumnezeu. La intrebarile recapitulative una din cerinte a fost : Ce inseamna postul? Foarte dezinvolt, David raspunde: oamenii se imbracau in saci si se dadeau cu CERNEALA, apoi flamanzeau toata ziua!
- Abordand tema familiei, Mihai isi prezinta membrii familiei: tata, mama (insarcinata) si Mihai. Apoi face precizarea ca mama are in burtica un bebelus si ca e incantat ca va avea o surioara. Privind atent fotografia familiei lui Mihnea, un coleg il intreaba:
- Dar si tatal tau o sa aiba un bebelus asa e?
- De ce spui asta? Intervine educatoarea
- Pentru ca are burtica la fel de mare ca si a mamei lui Mihai.
Un alt coleg intervine in discutie: Inseamna ca Mihai o sa aiba doi bebelusi, nu unul singur!
Desigur ca in urma acestui dialog doamna educatoare a trebuit sa lamureasca situatia creata de o simpla fotografie de familie.
- Dupa terminarea povestii “Alba ca zapada si cei sapte pitici” , educatoarea intreaba copiii cum s-a numit povestea. Ruben, plin de energie si dorind sa fie primul se grabeste sa raspunda: “Alba ca zapada si cei sapte lipici”
- Dupa terminarea timpului de rugaciune, Miriam ii face observatie Melisei: “ Sa nu mai spui niciodata in rugaciune ISUS ci trebuie sa spui DOMNUL ISUS, ca doar nu e vecin cu tine, da? Si e mai mare ca tine!”
- Discutie intre mama si copil, in timp ce aceasta ii dadea papuceii de schimb din dulapior pentru a se pregati sa intre in grupa:
– Mami, numai un papuc nu stiu sa il pun, te rog sa ma ajuti tu! Dupa care se uita la educatoare si spune foarte increzator: Cu restul ma descurc! (adica cu cel de-al doilea papuc) Doar cu primul e mai greu!
- Educatoarea: Cine a fost David? Eric: Un imparat! Educatoarea: Dar inainte de a fi imparat? Sarina: David a fost un COPIL!
- Educatoarea: Unde traiau Adam si Eva? (Raspunsul la care edcatoarea se astepta era Gradina Edenului.) Raspunsul primit din partea lui Joshua: In padure!
- Educatoarea: Ce a facut Dumnezeu in a saptea zi?
Maya: A adormit!
- Educatoarea: Cum se numea gradina in care locuiau Adam si Eva? Oliver: Gradina Edomului!