Pentru orice parinte prima zi de gradinita este un prilej de emotii si ingrijorare. Oare cum va ramane puiul de om, pentru prima data singur, intr-un mediu nou, iesind din cel protector de pana atunci? Va ramane plangand, simtindu-se parasit? Am incercat aceleasi emotii si ingrijorari si noi; parintii lui Stefan Matei Ursachi.

Placuta surpriza a fost ca pasind in primitoarea noastra gradinita, intr-o atmosfera de sarbatoare calda, pregatita cu grija pentru fiecare, cu peretii impodobiti pentru specificul momentului, cu salile invitandprietenos la joaca si buna dispozitie, cu surprize atragatoare copilul nostru s-a integrat pe loc in noul mediu. De atunci, din prima zi, fiecare dimineata incepe cu bucuria mersului la gradinita.

E interesat de tot programul derulat zilnic, invata cu placere lucrurile noi sau le consolideaza pe cele deja stiute, isi insuseste deprinderi, absoarbe nou informatii si povesteste cu bucurie ce s-a mai petrecut la gradinita in fiecare zi. E un mediu devenit de acum familiar in care a acceptat ca are si indatoriri, ca trebuie sa respecte reguli, sa-si formeze deprinderi, toate acestea, fireste, la nivelul sau de intelegere.

Se bucura alaturi de ceilalti copii de aniversarile pregatite cu grija si caldura intr-o veselie generala, de cuvinte noi in limba engleza pe care le mai recunoaste la desenele animate, de povesti, poezii si cantece, de ghicitori, de imaginile colorate, de lucrusoarele pe care le confectioneaza primind ajutorul necesar, in general de tot ce se petrece zilnic.

Un moment cu totul deosebit a fost prima serbare, cea de Craciun, pentru care s-a pregatit cu ceea ce ii revenea din program si de care isi aminteste mereu cu placere, rememorand amanunte care adultilor le-au scapat.

Dar toate acestea nu ar fi posibile fara “Doamna” care este, desigur, centrul micului univers si care prin profesionalism si calitatile-i deosebite este mereu persoana de referinta si instanta suprema, in acelasi timp apropiata, intelegatoare, protectoare si mai ales respectata si iubita.

Avem convingerea ca am luat o hotarare buna alegand, pentru copilul nostru, aceasta gradinita in care se va dezvolta armonios, fiind pregatit, atunci cand va veni vremea, pentru confruntarile ulterioare cu scoala, cu viata. In orice caz va ramane cu amintirea unui mediu ambiental placut si prietenos, datorat stradaniilor unei echipe de educatoare omogena, dedicata activitatii pe care o desfasoara.

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi publicat) (obligatoriu)

Website