Februarie.  Toţi copilaşii de la grupa mică se uită curioşi şi parcă neştiutori la invitaţia primită colegul lor de la  grupa mică- Rareş. Sunt foarte bucuroşi auzind că sunt invitaţi la o petrecere, asaltând părinţii cu rugămintea de a fi prezenţi la ora şi data stabilită.

Opt februarie a sosit în sfârşit! La fel si ora 18.00. Copiii, fiecare cu un cadou pentru sărbătorit, păşesc pe tărâmul de vis aflat într-o sală de joacă spaţioasă, fiind  încântaţi de tobogan, balansoare, turnuri de căţărat şi multe alte forme de distracţie. Brusc, toţi se transformă în luptători, prinţi şi prinţese, zmei şi eroi, orice joc luând viaţă. Săbiile zboară prin aer, baghetele transformă broscuţe în prinţi- totul sub atenta supraveghere a doamnelor educatoare de la gradiniţa Samariteanul.

După un timp de joacă în care timpul s-a scurs prea repede, a venit şi ora mesei. Toţi copiii s-au bucurat mâncarea gustoasă, aşteptând cu nerăbdare tortul cu tematica specifică grupei din care fac parte:  grupa maşinuţelor. Iată că a sosit şi tortul! Rareş priveşte emoţionat la tortul frumos împodobit, ştiind că, începând cu această zi, a împlinit 3 ani. Atât educatoarele, cât şi dragii lor copii au petrecut un timp minunat împreună, mulţumind lui Dumnezeu pentru viaţă, dar în special pentru Rareş, rugându-se ca Dumnezeu să îl crească sănătos şi frumos.

Roxana Ciceu