Fulgi de nea, vânt puternic, frig, un tablou atipic pentru sărbătorea Învierii Domnului.  Parcă iarna nu vrea să se lase biruită. Cu toate acestea, noi, oamenii, am revenit la agitaţia şi curăţenia cu care ne-am obişnuit în fiecare an. Alergăm prin pieţe după cele mai proaspete şi bune legume, cumpărăm cel mai ieftin şi mai fraged miel, ne umplem coşurile cu ouă şi ne suflecăm mânecile pentru a şterge praful peste mobila noastră şi unii, prea puţini, peste sufletul lor. Şi nu în ultimul rând…nelipsitul iepuraş, iepuraşul care va aduce multe cadouri pentru copii.
Toate aceste lucruri nu sunt rele, atât timp cât nu facem din ele esenţa sărbătorii.  Ele fac parte din lumea noastră. Dar, vă îndemnăm din toată inima ca, la acest Paşte, să priviţi mai profund, la adevărata semnificaţie- cea a Învierii Domnului Iisus. Ce poate fi mai miraculos şi cutremurător decât biruinţa vieţii asupra morţii? Şi aceasta, cu un scop bine defintit: pentru ca omenirea întreagă să vadă puterea divină şi să aibă speranţă.

Pentru cei mai mulţi oameni din ziua de astăzi, Învierea nu mai reprezintă un miracol sau o exaltare a sufletului la amintirea acestei minuni, ea fiind învăluită de scepticism sau ignoranţă. Dacă învierea lui Iisus din morţi şi creştinismul în general ar fi fost o poveste, credem că demult ea nu ar mai fi răsunat în vieţile restaurate, în inimi vindecate şi minţi schimbate. Nu ar mai exista nici minuni, nici speranţă, nici biserici. Pentru că noi credem că Iisus a biruit boldul morţii, ne rugăm ca să-L primiţi în casele voastre, să meditaţi la moartea şi învierea Sa şi să aveţi speranţă , credinţă şi bucurie în inimă . Într-o lume plină de deznădejde, aprindeţi lumina sfântă pe chipul şi în viaţa dumneavoastră!

Paşte fericit!

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi publicat) (obligatoriu)

Website