Inscrierea

– La gradinita noastra se pot inscrie copii care au implinit varsta de 3 ani, pana la ocuparea locurilor disponibile.
– Selectarea copiilor se face conform directivelor Proiectului de Gradinite Samariteanul.
– Se pot inscrie copii din toate confesiunile.
– Inscrierea copilului se face de catre unul din parinti.
– Urmatoarele documente trebuie prezentate la inscriere: certificatul de nastere a copilului (copie), carte identitate parinti (copie) si cererea de inscriere tip (se elibereaza de catre gradinita).
– Primirea copiilor din grupa mica se face in etape, in cursul primei saptamani dupa deschiderea oficiala a gradinitei, pentru a le usura integrarea in colectivitate
– La inceperea anului scolar se va prezenta avizul epidemiologic (nu mai vechi de 6 saptamani).

Daca in urma “rasfoirii” site-ului nostru rezultatul este pozitiv si doriti inscrierea copilului in gradinita noastra, trebuie sa stiti ca pentru aceasta se completeaza cererea de inscriere in anul scolar respectiv si se achita o taxa de inscriere nerambursabila.

La inceput de ans colar se semneaza contractul de colaborare cu gradinita in care sunt stipulate atat drepturile si obligatiile dumneavoastra fata de institutia noastra cat si ale institutiei fata de dumneavoastra.

Orar de functionare

– Gradinita este deschisa de luni pana vineri.gradinita samariteanul 2
– Dimineata de la ora 8.30 pana la ora 13.30
– Copilul trebuie sa respecte ora de incepere a programului gradinitei pentru a face posibila o munca educativa eficienta.
– Daca un copil lipseste mai mult de 3 zile, din cauza unei boli sau dintr-un alt motiv, trebuie instiintata educatoarea.
– Structura anului scolar a gradinitei Samariteanul se orienteaza dupa cele ale gradinitelor de stat.

Supravegherea

– Educatoarea si ingrijitoarea raspund de copii pe timpul desfasurarii activitatii educative, in gradinita si in afara ei.
– Parintii sunt responsabili de aducerea copilului la gradinita precum si de preluarea lui din gradinita.
– Daca un copil are voie sa mearga singur acasa, este necesara o declaratie de acord din partea parintilor (formular oferit de gradinita).

Reguli in caz de boala

– In cazul imbolnavirilor provocate de raceala, eczeme, greturi, dureri de gat, diaree sau febra, se va tine copilul acasa.
– In cazul unor boli contagioase ale copilului sau al unui membru din familie(diferite boli de piele, oreion, varsta de vant, scarlatina, tuberculoza, tusa convulsive, hepatita, boli de ochi contagioase) trebuie anuntata imediat gradinita, pentru ocrotirea celorlalti copii.
– La revenirea unui copil in gradinita dupa o boala contagioasa este necesar sa prezinte un aviz medical care adevereste ca nu mai reprezinta nici un risc pentru colectivitate.

Cum puteti ajuta?

Avem nevoie de implicare din partea dumneavoastra pentru sustinerea bazei pe care am cladit-o in toti acesti ani si pentru a face posibila materializarea planurilor noastre de viitor in sensul deschiderii de noi gradinite.

Puteti ajuta prin donatii in: bani, rechizite scolare, jocuri si jucarii, aparatura audio-video, orice alte lucruri care pot ajuta la ridicarea nivelului de dotare a gradinitei noastre.

Posibilitati practice de colaborare

– Intretinerea gradinitei si a echipamentelor din dotarea ei.
– Colaborarea la confectionarea mijloacelor vizuale si pregatirea diverselor materiale pentru copii.
– Implicarea celor cu talent sau calitati speciale in viata gradinitei, prin desfasurarea unei lectii practice pentru copii.
– Participarea la excursiile care se fac cu copiii.
– Participarea la sedintele cu parintii si la serbarile din gradinita (Craciun, Paste, sfarsit de an).
– Colectarea materialelor ce se pot utiliza in gradinita (hartie creponata, textile etc).
– Donarea de plante pentru infrumusetarea interiorului gradinitei.
– Ajutor la igenizarea gradinitei.