La acest început de secol al celui de-al treilea mileniu, traim într-o societate avida dupa cunoastere. Sursele de informare sunt atat de diverse si la îndemana tuturor. Copiii sunt initiati în folosirea acestor mijloace de la varstele cele mai fragede. Nu todeauna însa informatiile pe care le primesc sunt si cele de care ei au nevoie. Neavand capacitatea de a deosebi între bine si rau, de multe ori copiii ajung a fi asemeni cosului de gunoi în care se aduna doar lucruri rele.

Prin programul ei, „Grădiniţa Samariteanul” îşi propune respectarea programei şcolare de învătămant specifică grupelor de varsta în care copiii sunt înscrişi, dar în acelaşi timp şi dezvoltarea caracterului acestora, prin promovarea valorilor moralei creştine. Prin exemplul educatoarelor si a întregului personal ce lucreaza în cadrul gradinitei, se urmăreşte dezvoltarea unui cadru moral sanatos în care copiii sa poata acumula cunostinţe care sa-i pregateasca pentru şcoala, dar în acelaşi timp să poata urmari si modele, care sa-i pregateasca pentru viata.

Valoarea unei persoane este dată nu numai de nivelul cunoştintelor şi de caracterul acesteia ci si de abilitătile practice si relatiile pe care le întretine. În Gradiniţa Samariteanul, prin baza materială de care dispunem urmărim dezvoltarea acestor abilităţi, ajutînd pe copii sa dobîndeasca îndemanări practice. În procesul de învatămant prin implicarea si aprecierea tuturor urmărim sa realizam relatii de încredere si comunicare, pentru ca în acest fel pentru toti copiii înscrişi în program gradiniţa sa însemne o a doua familie.

Pentru mine motivatia cea mai încurajatoare pentru continuarea acestui program a fost marturia unei fetite care a fost în programul gradinitei un an de zile. După primul an împreună cu părinţii ei s-a mutat în Statele Unite. Cînd am vizitat aceasta familie în Arizona, fetita lor mi-a zis: „Aş vrea sa merg cu tine în România!” Întreband-o de ce vrea să vină în România, ea mi-a raspuns: „Aş vrea să merg la grădiniţă.”

Încurajez părinţii ce doresc un cadru potrivit pentru educatia copiilor lor, să aleaga Grădiniţa Samariteanul folosind aceleaşi cuvinte ca înţeleptul Solomon: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cînd va fi mare nu se va abate de la ea.”

Pastor Dan Boingeanu

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi publicat) (obligatoriu)

Website