Cateva dintre impresiile si gandurile celor ce au luat contact cu gradinita Samariteanul.

Ca pentru copii mei

Într-una din zilele trecute, doamna educatoare îmi povestea despre ”căsuța cu biscuiți” pe care o ține la grădiniță într-un anumit loc special. De fapt, de unde a pornit discuția noastră? Fiind zi de serbare și astfel tot felul de lucruri noi prin grădiniță, ”căsuța” și-a pierdut locul ei special tocmai datorită unui astfel de nou venit în trecere pe-acolo. Astfel, de la locu-i special, ”căsuța” a ajuns pe măsuța din fața mesei doamnei educatoare. O fetiță de grupa mică, pentru că despre cei mici este vorba, nu se dezlipea de lângă ”căsuță”, o căuta și-o întorcea pe toate părțile, ignorând complet chemarea blândă a mamei…
Citeste continuarea »

Ultima zi de grădiniţă

Va vine sa credeti ca au trecut trei ani de cand copiii/nepotii nostrii au inceput primul ciclu de invatamant institutionalizat? Amintiti-vi-i ca pe niste puisori speriati, derutati, despartindu-se pentru prima data de cuibul in care se simteau ocrotiti si pornind sa cunoasca «lumea cea mare». Acum au crescut, le-au crescut aripile si-si iau zborul spre o noua zare pe care cu totii le-o dorim senina, ferita de furtuni.
Citeste continuarea »

De două ori la grădiniţă

Pentru fiecare parinte vine momentul in care trebuie sa hotarasca unde sa-si inscrie copilul la gradinita; este destul de dificil pentru vremurile noastre, in care si in cazul unei oferte mari gasesti foarte greu ceea ce crezi ca e bun pentru copilul tau. Educatorul este un om important pentru formarea copilului tau, cu care trebuie sa ai o relatie speciala, foarte apropiata, daca vrei in final sa ai reusite si impliniri ale copilului.
Citeste continuarea »

Scrisori de la părinţi

« Sunt fericita ca ai mei copii au oportunitatea sa frecventeze o astfel de gradinita. Mi-ar fi placut sa fiu si eu «studenta» unei astfel de gradinite dar pe vremea mea nu a existat asa ceva.»
Citeste continuarea »