Cateva dintre impresiile si gandurile celor ce au luat contact cu gradinita Samariteanul.

Impresii

Sunt pretențioasă când vine vorba despre educația copiilor mei. Îmi doream că grădinița sa fie o perioada de creștere și dezvoltare pe mai multe planuri: academic, social, emotional, spiritual. La grădiniță Samariteanul am găsit acest mediu. O filozofie creștină și actuala asupra educație care așază copilul in centru, cadre didactice dedicate, creative, dinamice, echilibrate. Copii care se gândesc la ceilalți, care își depășesc limitele in fiecare zi, fiind ghidați cu dragoste și perseverență. Mulțumesc pentru implicarea maximă de care a beneficiat fiul meu! Simona Condrachi
Citeste continuarea »

Ca pentru copii mei

Într-una din zilele trecute, doamna educatoare îmi povestea despre ”căsuța cu biscuiți” pe care o ține la grădiniță într-un anumit loc special. De fapt, de unde a pornit discuția noastră? Fiind zi de serbare și astfel tot felul de lucruri noi prin grădiniță, ”căsuța” și-a pierdut locul ei special tocmai datorită unui astfel de nou venit în trecere pe-acolo. Astfel, de la locu-i special, ”căsuța” a ajuns pe măsuța din fața mesei doamnei educatoare. O fetiță de grupa mică, pentru că despre cei mici este vorba, nu se dezlipea de lângă ”căsuță”, o căuta și-o întorcea pe toate părțile, ignorând complet chemarea blândă a mamei…
Citeste continuarea »

Ultima zi de grădiniţă

Va vine sa credeti ca au trecut trei ani de cand copiii/nepotii nostrii au inceput primul ciclu de invatamant institutionalizat? Amintiti-vi-i ca pe niste puisori speriati, derutati, despartindu-se pentru prima data de cuibul in care se simteau ocrotiti si pornind sa cunoasca «lumea cea mare». Acum au crescut, le-au crescut aripile si-si iau zborul spre o noua zare pe care cu totii le-o dorim senina, ferita de furtuni.
Citeste continuarea »

De două ori la grădiniţă

Pentru fiecare parinte vine momentul in care trebuie sa hotarasca unde sa-si inscrie copilul la gradinita; este destul de dificil pentru vremurile noastre, in care si in cazul unei oferte mari gasesti foarte greu ceea ce crezi ca e bun pentru copilul tau. Educatorul este un om important pentru formarea copilului tau, cu care trebuie sa ai o relatie speciala, foarte apropiata, daca vrei in final sa ai reusite si impliniri ale copilului.
Citeste continuarea »

Scrisori de la părinţi

« Sunt fericita ca ai mei copii au oportunitatea sa frecventeze o astfel de gradinita. Mi-ar fi placut sa fiu si eu «studenta» unei astfel de gradinite dar pe vremea mea nu a existat asa ceva.»
Citeste continuarea »