Desi Dumnezeu i-a dat parintelui responsabilitatea cresterii si educarii copilului, noi, colectivul gradinitei, ne simtim deosebit de onorati de faptul ca ni s-a acordat si noua harul de a fi impreuna lucratori la slefuirea celei mai minunate si frumoase perle vii: SUFLETUL COPILULUI.

De aceea ne propunem sa asiguram un mediu crestin calduros si prietenos care va avea ca standarde valori si convingeri crestine bazate pe dragoste, incredere, cinste, respect si sa pregatim sufletele tinere pentru educatia ce le sta inainte.

Pentru a forma copiilor o conduita moral civica sunt familiarizati cu elemente de religie accesibile varstei lor prin folosirea imaginilor din Biblia Copiilor, prezentarea unor povestiri biblice. Acestea capteaza atentia copiilor atat prin continutul prezentat dar si prin morala desprinsa din final. Imaginile sunt frumos colorate si foarte graitoare. Copiilor le face mare placere sa invete rugaciuni, sa interpreteze cantecele cu continut religios in diferite etape ale zilei. Fiecare copilas are o valoare si daruri unice primite de la Dumnezeu. De aceea, ii vom ajuta sa-si descopere darurile pe care mai tarziu sa le administreze intr-un mod intelept pentru zidirea Imparatiei lui Dumnezeu.

Educatia presupune nu numai insusirea si achizitionarea unor cunostinte ci si aplicarea lor in viata de toate zilele, precum si formarea unor caractere si personalitati care sa aiba un impact pozitiv, crestinesc, asupra culturii si societatii.

In cadrul Gradinitei “Samariteanul” incurajam comunicarea in sinceritate, acceptarea si respectul reciproc, dragostea crestina si deschiderea spre “tot ce e adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit…” (Filipeni 4:8), intr-o atmosfera de ordine, disciplina si armonie.