Si in acest an tabara de la Surduc, organizata de Hofnnung in cadrul gradinitelor Samariteanul din tara, a fost o experienta unica si provocatoare, pentru cadrele didactice participante.

Provocarea a fost sa devin activa si sa am grija la stabilirea prioritatilor din viata mea, pentru ca timpul sta in mainile lui Dumnezeusi trebuie sa stiu sa il folosesc.

Primul seminar “Bucurie la joaca cu papusile de mana” ne-a introdus in lumea fascinanta a teatrului de papusi si am invatat,cu stangacie ce e drept, sa manuim si sa folosim papusile in activitatile cu prescolarii. Am aflat ca papusa nu este doar un accesoriu in grupa ci este un personaj cheie care are propria-i poveste de viata, trairi, emotii si poate capta in mod coplesitor atentia celor mici si nu numai. Personajul cheie a seminarului nostru a fost Oita Nina, care reactioneaza, se misca, vorbeste si traieste alaturi de grupa de copii. Ea a fost cea care a luat parte la nasterea Pruncului Isus in ieslea din Belteem, dar ne aminteste si de jertfa suprema a lui Isus;si toate acestea pentru ca El ne-a iubit atat de mult!

In cadrul celui de-al doilea seminar “idei de bricolat – confectionare”, ne-am rasuflicat manicile si am trecut la decupat, pictat, colorat, adunat materiale din natura, lipit si lista ar putea continua. Ceea ce a iesit din mainile noastre sub indrumarea dragei noastre Friedel a fost ceva minunat: puzzle pentru calendarul naturii, puzzle cu mediile de viata ale vietuitoarelor, pietre pictate, felicitari, colaje folosind diferite tehnici de combinare a culorilor, confectionare de litere folosind materiale din natura.

Cel mai atractiv seminar si in acelasi timp plin de noutate pentru mine a fost cel intitulat: “Povestire vie cu figurine”, o provocare si  incurajare. Desi figurinele nu au o expresie a fetei, rolul lor este de a transmite naratiunea prin intermediul limbajului trupului prezentand secventele in mod succesiv. Ele sunt o cheie pentru a deschide sufletele copiilor dar si a educatoarei, prin intermediul lor ajungand sa cunoastem diferitele stari sufletesti traite de cei mici. Dupa ce ne-a fost prezentat modul de confectionare a lor, am trecut sa modelam si sa ajungem dupa multe ore de lucru la produsul finit al unei figurine. Scenele create cu aceste figurine la final au fost minunate si ne-au introdus in lumea Bibliei. Acestea pot fi folosite nu numai in istorisirile biblice pentru copii ci si in povestioare ce surprind situatii concrete de viata cu care se confrunta copii.

Ultimul seminar prezentat de Friedel ne-a imbogatit cunostintele referitoare la metodele de predare si la modalitatile noi de a capta si pastra atentia copiilor pe durata desfasurarii activitatilor.

Am plecat de la Surduc improspatata si incurajata, gata de a incepe un nou an scolar, plin de provocari si necunoscut dar increzatoare in ajutorul nelipsit ce va veni din partea lui Dumnezeu!

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi publicat) (obligatoriu)

Website