casutaÎntr-una din zilele trecute, doamna educatoare îmi povestea despre ”căsuța cu biscuiți” pe care o ține la grădiniță într-un anumit loc special.

De fapt, de unde a pornit discuția noastră? Fiind zi de serbare și astfel tot felul de lucruri noi prin grădiniță, ”căsuța” și-a pierdut locul ei special tocmai datorită unui astfel de nou venit în trecere pe-acolo. Astfel, de la locu-i special, ”căsuța” a ajuns pe măsuța din fața mesei doamnei educatoare. O fetiță de grupa mică, pentru că despre cei mici este vorba, nu se dezlipea de lângă ”căsuță”, o căuta și-o întorcea pe toate părțile, ignorând complet chemarea blândă a mamei: ”Haide, mergem mami, haide, spunem La revedere și plecăm acasă, e gata grădinița, haide”!

Zâmbind, doamna educatoare încercă să ne lămurească: Este căsuța mea cu diferiți biscuiți, iar fetița este total absorbită de ea pentru că de obicei stă undeva sus, unde copiii nu au acces. 

Negăsind nimic, mica prințesă a lăsat ”căsuța”, urmându-și mama grăbită, iar eu am avut parte de o mărturisire plină de dragoste și sinceritate, așa cum numai o doamnă educatoare de grupa mică poate [și ar trebui] să aibă: Țin acolo biscuiți – îmi spunea ea – știți, câteodată unor copii nu le place cornul sau ce servesc la gustare și atunci caut în căsuța mea un biscuite care să le placă să-l mănânce. Nimic deosebit, ar spune unii. Dar… Gândesc așa ca pentru copiii mei, cum să rămână flămânzi până la prânz dacă nu le-a plăcut ceva? Vreau să le fie bine!!

O doamnă educatoare de invidiat, așa-i? Ce binecuvântați sunt copiii noștri! :D

Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. (Luca 6:31) – orice am face, acasă sau la muncă, să facem totul ca pentru copiii noștri, ca pentru cei dragi nouă… ca pentru Domnul!

Articol preluat de pe blogul smthbeautiful.

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (nu va fi publicat) (obligatoriu)

Website