Si cei mici fac fapte mari

Copiii gradinitei au contribuit la colectarea selectiva a bateriilor si a acumulatorilor uzati in “casutele verzi”, implicandu-se alaturi de parinti in proiectul desfasurat de Ecotic Bat Romania, ce a inclus si ore de educatie ecologica, totul pentru un mediu curat.
Citeste mai mult » 

Teatrul de papusi

In luna Decembrie  am fost vizitaţi de cei de la Teatrul de Păpuşi ai Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava. Copiii au pătruns în lumea poveştilor fiind de la început captivaţi de personajele poveştii Punguţa cu doi bani. La final au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu moşul, baba, cocoşul, găina şi cu boierul.
Citeste mai mult » 

Conferintele EGM

De cativa ani incoace gazduim conferinta regionala EGM care ne provoaca sa ne pregatim mai mult pentru a-I sluji pe cei mici prin seminariile sustinute de invitati din toata tara, dar si din strainatate. Si ca sa nu ne intoarcem prea mult in timp o sa mentionez temele ultimelor doua conferinte la care am avut participanti din tot judetul Suceava.
Citeste mai mult » 

Centrul oftalmologic NOVAOPTIC

O alta experienta interesanta a fost vizita la Centrul Oftalmologic NOVAOPTIC din Suceava. Cu sprijinul celor de acolo toti copiii gradinitei noastre au beneficiat de consultatii gratuite la “ochisori” si de asemenea am primit si o diploma ce sta acum agatata la noi in gradinita pentru a ne aminti de acest frumos eveniment.
Citeste mai mult »

Educatie rutiera

Cu ocazia desfăşurării proiectului de Educaţie rutiera, avizat de Inspectoratul şcolar Suceava, am avut ocazia să colaborăm, în vederea educării preşcolarilor pentru a dobândi cunoştinţe referitoare la respectarea regulilor de circulaţie, cu Politia din Suceava. Stimularea interesului pentru cunoaşterea drepturilor şi îndatoririlor pe care le au pietonii şi conducătorii în traficul rutier s-au concretizat şi în grădiniţa noastră prin activităţile desfăşurate.
Citeste mai mult » 

Concursul Piticot

Grădiniţa Samariteanul a participat la prima ediţie a Concursului Piticot – noiembrie 2009. Tema concursului a fost «Sunt mândru că sunt român». Toţi copiii care au fost înscrişi şi au muncit la acest concurs au primit diplomă şi premiul de participare. Marea surpriză a venit din partea a doi copii din grupa mare pregătitoare care au obţinut menţiuni. Felicitari!
Citeste mai mult » 

Centrul Iochebed

Samaritenii gradinitei noastre au colindat Centrul Iochebed din Suceava. Aici s-au intalnit cu mamicile care au beneficiat de-a lungul timpului de dragostea, ingrijirea si sfaturile personalului pentru a-si pastra sarcina nedorita. Ele au venit impreuna cu bebelusii pentru a asculta programul de Craciun sustinut de copiii din gradinita noastra. Si daca cei mici au daruit din colindele si felicitarile realizate pentru fiecare mamica in parte, si fetele de la Centrul Iochebed i-au rasplatit, ca adevarate gazde, cu dulciuri si bunatati.
Citeste mai mult »

In drum spre Scoala

Poate ca cea mai mare satisfactie a unui dascal este sa vada ca cei pe care i-a instruit s-au adaptat in mediul scolar si rezultatele obtinute dupa primul an de scoala sunt remarcabile. Am trait aceasta experienta de foarte multe ori si ma bucur ca cei care devin scolari nu uita de unde au plecat, nu uita de “doamna educatoare”. Unii, plini de emotie, dar si tanjind dupa momentele de joaca din gradinita, pasesc in grupa intinzand carnetul de note sau scotand din ghiozdanul bine organizat si ordonat caietele cu rezultate.
Citeste mai mult »

Parteneriat Gradinita – Familia

Viata copiilor poate fi influentata pozitiv sau negativ prin evenimentele comune sau situatiile prin care acestia trec. Gradinita este un loc unde copilul primeste o educatie de calitate de aceea este important ca sa pastram o stransa legatura cu parintii si astfel sa lucram impreuna la construirea caracterului copilului. Implicarea parintilor in activitatile instructive educative, in activitatile extracurriculare si in tot ceea ce inseamna activitatea in gradinita si in afara ei, este importana atat pentru ei cat si pentru copii.
Citeste mai mult »