– Excursii si vizite la obiectivele turistice si culturale din judet: Muzeul de istorie, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Planetariu, Muzeul apelor, Cetatea de Scaun a Sucevei. Drumetii si plimbari in imprejurimile gradinitei si a orasului.
– Vizionare de spectacole de teatru in gradinita in colaborare cu Teatru de papusi Ciprian Porumbescu din Suceava.
– Participari la concursuri si diferite evenimente cultural-artistice: 1 Decembrie, Ziua Recunostintei, 8 Martie.
– Organizarea serbarilor de Craciun, 8 Martie, Festivalul Pastelui si Absolventiada.
– Colaborare cu scolile din Suceava in vederea integrarii prescolarilor in invatamantul primar, materializate prin activitati desfasurate intre prescolari si elevii clasei I, intalnirea prescolarilor cu invatatoarea.
– concursuri tematice: Piticot
– schimburi de experienta cu alte gradinite
– lecţii deschise

Cei cinci Fosforescenti

Cei 5 Fosforescenti sunt 5 copii din Biblie ale caror vieti au stralucit in timpuri intunecate: Iosif, David, slujnica lui Naaman, Iosia si Samuel. Povestea adevarata a celor 5 personaje sunt impletite cu aventura cautarii indiciilor din Pestera Forsforescenta. Copiii au invatat sa straluceasca prin dragostea de familie, ascultare de autoritate, curajul de a face bine, credinciosie fata de Dumnezeu si vorbire inteleapta.
Citeste mai mult » 

Iesire de Februarie

Si daca grupa mica a petrecut momente pline de distractie la locul de joaca, copiii din grupa mare si mijlocie au fost foarte harnici participand la actiunea initiata de Mc Donald’s cu tema: Felicitari de 8 Martie. Si dupa ce felicitarile au fost gata ne-am relaxat cu o gustare si am fost premiati cu jucarii. O zi de februarie rece, dar frumoasa!
Citeste mai mult » 

Muzeul Stiintei: Expoexotica

Si pentru ca iubim asa mult animalele ne-am hotarat sa aflam cat mai multe lucruri despre ele: unde traiesc, ce mananca, cum se apara, asa ca ne-am pornit cu mult entuziasm la Muzeul Stiintei unde am vizitat expoexotica: animale exotice si nu numai, impaiate dar si vii.
Citeste mai mult » 

Caminul Victor, Ilisesti

O actiune de voluntariat pe care am realizat-o cu parintii si copiii a fost vizita la Caminul de ingrijire si alinare Camin Victor din Ilisesti. Copiii au putut sta de vorbă cu bătrânii şi au adus un zâmbet pe feţele lor îmbătrânite şi prea triste prin programul pe care l-au prezentat, prin cadourile pe care le-au oferit din toata inima si prin mana mica si calda intinsa catre batrani. Prin aceasta actiune am dorit sa dezvoltam atitudini positive fata de semeni si fata de sine si cei mici sa poata dobandi un comportament responsabil fata de persoanele defavorizate din societate.
Citeste mai mult » 

La ferma Nathanael

Citeste mai mult » 

La fabrica de inghetata Betty ice

Si pentru ca vacanta e la un pas de noi, si pentru ca afara este foarte cald si pentru ca noi suntem plini de energie, dar mai ales cu o pofta “de ceva rece si dulce”, o mica vizita la fabrica de inghetata din oras ne-ar prinde foarte bine. Asa ca echipati de plecare am pornit la drum. Ce am vazut, ce am gustat si cu cine ne-am intalnit vedeti in fotografii.
Citeste mai mult » 

Povestea semintei

O planta nu creste niciodata singura daca nu e un pic ajutata de noi cei mici. Asa ca ne-am transformat in gradiniari si am invatat impreuna cum sa plantam o samanta si care este drumul ei pentru a ajunge o planta mare si sanatoasa, dar si factorii care o influenteaza: apa, lumina, caldura. Daca vreti sa faceti si voi ca noi, urmati pasii prezentati in fotografii.
Citeste mai mult »

Acasa la Lucas

La sfârșitul semestrului II al anului trecut am organizat, împreună cu preșcolarii, o excursie în zona Ițcani. Această ieșire a luat naștere în urma invitației unui copil din grădiniță, acasă la el. Plini de bucurie și voie bună am pornit spre destinația noastră, deplasându-ne ca de obicei cu ajutorul părinților, care și-au pus mașinile la dispoziție cu mare drag pentru noi. Când am ajuns acolo copiii au avut parte de o serie de surprize plăcute.
Citeste mai mult »

Bucuriile iernii

Vineri, la sfarsit de saptamana, zapada ne-a facut cu ochiul si ne-a indemnat sa iesim in curtea gradinitei. Echipati corespunzator: cu manusi, fular, ghetute si haine groase, am invins gerul si pentru cateva momente ne-am transformat in ursuleti polari, eschimosi, pinguini si am facut o calatorie la Poli. Poate ca data viitoare iarna se va indura de noi si ne va trimite zapada pufoasa ca sa putem construi si un om de zapada.
Citeste mai mult » 

Impresii ale echipei din SUA

In timpul vacantei de vara, impreuna cu o echipa de voluntari americani, am luat parte la proiectul social intitulat Club de vacanta care s-a desfasurat in cateva localitati din judetul Suceava: Ipotesti, Ciohorani, Ilisesti, Valea Bourei, Solonet.
Citeste mai mult »